<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar/14559582?origin\x3dhttp://kachkarjune05.blogspot.com', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

הטיול | מאמרים | גלריה

Tuesday, July 19, 2005

מגדל גלאטה


מגדל גאלאטה הוא אחד מהמגדלים העתיקים והיפים ביותר באיסטנבול, נבנה בשנת 528 בתקופת שלטונו של הקיסר הביזנטי ג'וסטינינוס. הוא שימש במאה ה-13 ע"י הגאונסה. בשנת 1453 כשהביזנטים נכבשו נתפס המגדל ע"י הטורקים. גובהו של המגדל 61 מטר מהקרקע ו 140 מטר מגובה הים. קןטרו 9 מטר ועובי קירותיו 3.75 מטר במגדל 143 מדרגות וגם מעלית.
בתקופת העותומנים שימש המגדל ככלא , בית מלאכה, מגדלור ומבנה לפיקוח אש. הוא שוקם בין 1964-1967 והוצבה בו מרפסת חדשה. במאה ה-17 מדען בשם חאזרפן אחמד צ'לבי קפץ מהמגדל והתעופף לעברם השני של מיצרי הבוספורוס באמצעות כנפיים שהוא המציא
כיום המקום משמש נקודת תצפית פנורמית של 360 מעלות המשקיפה על הבוספורוס קרן הזהב וחלקים רבים מן העיר, כמו כן במקום בית קפה/מסעדה ומועדון לילה.
הכניסה למבנה בתשלום כ-17 ₪ לאדם, מחיר דיי יקר בטורקיה. [אנחנו כמובן לא שילמנו שכן הסיור במגדל הוא חלק ממסלול הטיול] עולים במעלית.
המגדל ממוקם במחוז גאלאטה ליד מחוז שישנה כ-50 מטר מן בית הכנסת נווה-שלום.
מגדל גלטה שהחל להבנות בתקופה הביזנטית עבר שינויים רבים. ויש ממנו תצפית היקפית מצוינת על איסטנבול. ניתן להבחין גם בקשתות האמה שהובילה מים לעיר. בדרום ים מרמרה ובו כמה איים, לשם היו שולחים את הנסיכים כדי שלא יאיימו על הסולטן. היום גרים שם אנשים ואין כניסה לרכב, חוץ מפינוי אשפה. מותר לנסוע רק בכרכרות.
סיכמה, רבקה כהן.
ערך, צביקה שורצמן
חזרה לסיור

0 Comments:

Post a Comment

<< Home